Νέα γήπεδα αλλάζουν τις πόλεις: Ο Κ. Ζέρβας μιλά στο Reporter

93f5897abca15a5b189d2a4d8e5f63da_L

Του Σπύρου Πολυχρονόπουλου

Δημοσιεύθηκε στο Reporter Inside Information Magazine – Δεκέμβριος 2022

Νέα Τούμπα

Ένα γήπεδο στα πρότυπα της ΑΕΚ δρομολογεί και ο ΠΑΟΚ. Θα γκρεμίσει δηλαδή το υπάρχον γήπεδο της Τούμπας και θα χτίσει στο ίδιο σημείο, εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης, ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στηρίζει την πρωτοβουλία και περιγράφει τους λόγους σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Reporter Magazine: «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θεωρούνται παγκοσμίως πόλοι έλξης και αποτελούν ένα οικονομικό εγχείρημα με μεγάλες κοινωνικές προεκτάσεις σε οικονομικό, αναπτυξιακό και χωροταξικό επίπεδο. Μέσα από μια μεγάλη ανάπλαση η περιοχή της Τούμπας θα αποκτήσει νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, περισσότερο πράσινο, θέσεις στάθμευσης και ένα αστικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής – θα αλλάξει συνολικά ο χαρακτήρας της, θα ενισχυθεί η εμπορικότητα των γύρω δρόμων και θα ενισχυθεί η τοπική αγορά, θα αυξηθεί η αξία των ακινήτων ενώ σε συνδυασμό με άλλα έργα υποδομής σε λίγα χρόνια θα έχουμε μια συνολικά αναβαθμισμένη εικόνα.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του την προοπτική ενός υπερσύγχρονου γηπέδου που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του – ενός γηπέδου αντάξιου του μεγέθους του. Με βάση τις πληροφορίες σχεδιάζεται ένα γήπεδο άνω των 30.000 θέσεων με όλες τις ανάλογες πρόνοιες σε χώρους και εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μια επένδυση περίπου 140 εκατ. ευρώ και το έργο εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στην περιοχή της Τούμπας και συνολικά στη Θεσσαλονίκη περίπου 20.000 θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής του και 7.000 θέσεις εργασίας την επομένη της λειτουργίας του.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή λειτούργησε ως επισπεύδουσα δύναμη, ενήργησε τάχιστα σε ό,τι του αναλογούσε και εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να κάνω ό,τι μου αναλογεί για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το μεγάλο project».

Πηγή: Reporter.gr

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο