Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στις εκδηλώσεις μνήμης για την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

6229_Fotor

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που οργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και την Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, παρέστη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το πρωί σήμερα (17/4) ο κ. Ζέρβας απηύθυνε χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση στο πλαίσιο της «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Συμπληρώνονται φέτος 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, 103 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Έλληνες και Αρμένιοι έχουμε πορεία παράλληλη στη δημιουργία, αλλά και στον πόνο. Διδασκόμαστε πολλά από τους αδελφούς μας Αρμένιους  αναφορικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας του 1915.

Αγωνιζόμαστε κι εμείς για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να βρουν δικαίωση όλοι οι νεκροί εκείνων των καταραμένων χρόνων της δεκαετίας του ‘10 και του ’20».

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο