Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θωρακίζει τα σχολεία του με παρεμβάσεις πυροπροστασίας

δημος Θεσσαλονικης φωτο 2

Θωρακίζει τα σχολεία του ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε παρεμβάσεις που αφορούν την πυροπροστασία και την εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας σε υφιστάμενα διδακτήρια τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι απαιτούμενες εργασίες για την έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας σε σχολικά κτίρια του Δήμου Θεσσαλονίκης πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα σε υλοποίηση σχετικής σύμβασης, ύψους περίπου 1,31 εκατ. ευρώ, την οποία υπέγραψε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών.

“Τα ζητήματα της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών βρίσκονται για εμάς σε απόλυτη προτεραιότητα. Προχωρούμε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος ΙΙ’ σε όλες τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις και λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να θωρακίσουμε τα σχολεία μας”, ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, σημειώνοντας ότι τα έργα για τα συστήματα πυρασφάλειας σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των σχολείων.

Οι εργασίες, που προχωρούν σε εφαρμογή μελετών οι οποίες έχουν την έγκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εγκατάσταση συστημάτων πυρανίχνευσης, συστημάτων κατάσβεσης, φωτισμού ασφαλείας, κ.ά., ενώ προβλέπεται παράλληλα και η έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών πυρασφάλειας.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο