Οι αξέχαστες Πρωτοχρονιές των υποψήφιων δημάρχων Θεσσαλονίκης

Η πρωτοχρονιά του Κωνσταντίνου Ζέρβα:

«Δεκέμβριος 2013, ημέρες γιορτών. Αιθαλομίχλη στην πόλη σε επίπεδα υπερδιπλάσια του αποδεκτού. Πολύς κόσμος άναβε τζάκια και σόμπες με οτιδήποτε έβρισκε να κάψει, καθώς η εξίσωση του φόρου πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης ήταν δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος. Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος τότε, θυμάμαι τις μέρες της αγωνίας με συνεχείς συσκέψεις. Ενημερώνομαι σε πραγματικό χρόνο από τους σταθμούς μέτρησης του Δήμου για την εξέλιξη του φαινομένου. Προσπαθώ να βρω λύσεις, αλλά με κατατρώει η αδυναμία του Δήμου, της Πολιτείας, σε ένα ζήτημα δημόσιας υγείας, να παρέμβει καθοριστικά. Σκέφτομαι τις τραγικές εικόνες του Λονδίνου του 1952 με τα χιλιάδες θύματα.
Τελικά, ανήμερα Πρωτοχρονιά, τη λύση δίνει ένας δυνατός Βαρδάρης. Η πόλη ανασαίνει, τα μικροσωματίδια επανέρχονται σε αποδεκτά επίπεδα και εμείς διαπιστώνουμε πως κάθε πολιτική επιλογή μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες».

Η ThessNews ζήτησε και από τους δεκαοχτώ -μέχρι τώρα- υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης τις ιστορίες τους, με ελάχιστους εξ αυτών να μην ανταποκρίνονται στο σχετικό κάλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.thessnews.gr/article/115589/oi-axechastes-protochronies-ton-ypopsifion-dimarchon-thessalonikis

 

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο