Ομιλία δημάρχου Θεσσαλονίκης στην τελετή έναρξης του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στιγμιότυπο 2019-11-04, 10.36.05

Είμαστε στη φάση που… σκηνοθετούμε τη νέα Θεσσαλονίκη. Έχουμε γράψει το σενάριο, οι πολίτες το ενέκριναν τον περασμένο Ιούνιο, και πριν δυο μήνες ξεκίνησε η παραγωγή με τα γυρίσματα. Σύντομα θα αρχίσει και το μοντάζ!
Εύχομαι, ευχόμαστε, θέλουμε, αγωνιζόμαστε ώστε αυτή η ταινία να κερδίσει μια θέση στην καρδιά όλων των πολιτών. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου επί 60 χρόνια αποτελεί ένα παράθυρο μονίμως ανοιχτό στον κόσμο, για όλους εμάς τους φίλους του.
Είναι ταυτόχρονα η απόδειξη ότι σε αυτή την πόλη όταν υπερβούμε τον εαυτό μας, μπορούμε να την οδηγήσουμε ψηλά! Ας μην ξεχνάμε ότι οι πιο δύσκολες περίοδοι γέννησαν και τα πιο όμορφα πράγματα.
Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει και θα στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου με όποιον τρόπο μπορεί, ακόμη περισσότερο από ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Γιατί αυτό το Φεστιβάλ, όπως και άλλες μεγάλες διοργανώσεις του πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι υπόθεση ενός φορέα αλλά ολόκληρης της πόλης.
Αλλά και γιατί πιστεύω ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει στοιχείο ανάπτυξης για την τοπική οικονομία.
Μας περιμένουν συναρπαστικές μέρες. Καλή επιτυχία Φεστιβάλ!

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο