Παρουσίαση βιβλίου Κ. Ζέρβα: «Λεύκες ή Χαμαίρωπες – σκέψεις για τη Θεσσαλονίκη και την πολιτική»

Μαλλιάρης 1

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα με τίτλο «Λεύκες ή Χαμαίρωπες – σκέψεις για τη Θεσσαλονίκη και την πολιτική». Το βιβλίο ουσιαστικά αποτελεί ένα ανθολόγιο άρθρων που γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν την περίοδο από το 2011 έως το 2018 και αποτελεί  το δια ταύτα της σκέψης του και της δημόσιας παρέμβασής του για την πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και διεκδικεί της οποίας διεκδικεί τη δημαρχία.

Όπως τόνισε ο ίδιος «τι επιλέγουμε τελικά; Ευκολία ή ορθότητα; Ατομικό βόλεμα ή συλλογική προοπτική; Παρά το πέρασμά μου στο “δημόσιο βίο”, παρά την εμπλοκή μου με την πολιτική, πιστεύω ότι δεν έπαψα να σκέφτομαι ως ενεργός πολίτης. Νιώθω πάντοτε να μας πιέζει ο χρόνος, νιώθω ότι πρέπει να προλάβουμε. Να προλάβουμε ώστε να μην ασχολούνται και οι επόμενες γενιές με τα ίδια θέματα».

Εξηγώντας τον τίτλο του βιβλίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως «Λεύκες αποκαλούνται και “δέντρα των Δημάρχων” γιατί αποτελούν εύκολη λύση καθώς μεγαλώνουν γρήγορα και γίνονται εντυπωσιακά ψηλά, δημιουργώντας ωστόσο σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης. Αντίθετα  οι Χαμαίρωπες είναι νανοειδή φοινικοειδή δέντρα που αναπτύσσονται αργά και φτάνουν το ύψος μόλις τριών μέτρων, διακρίνονται ωστόσο για την ιδιαίτερη αισθητική και αντοχή τους».

Tα κείμενα του βιβλίου αυτού αποτελούν τη συνεπή διαδρομή από την απόφαση να εμπλακεί στο δημόσιο βίο ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος έως την απόφασή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Διαχρονικά, δεν είναι συχνό το φαινόμενο όσοι ασχολούνται με την πολιτική να εκθέτουν σε ένα βιβλίο και σε παρόντα χρόνο τις σκέψεις τους και να προτείνουν στους πολίτες να τις διαβάσουν. Με άλλα λόγια, να προσφέρουν δημόσια ένα τόσο αδιάψευστο τεκμήριο λόγου. Ο Κωνσταντίνος το τολμά χωρίς αναστολές ακολουθώντας ίσως το λόγο του Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε πει: «Προσέξτε τις σκέψεις σας, γιατί γίνονται λέξεις. Τις λέξεις σας γιατί γίνονται πράξεις. Τις πράξεις σας γιατί γίνονται συνήθειες. Τις συνήθειές σας γιατί γίνονται ο χαρακτήρας σας και τον χαρακτήρα σας γιατί γίνεται το πεπρωμένο σας», ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος, που έκανε και την επιμέλεια της έκδοσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η κα Άννα Διαμαντοπούλου μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος και μίλησαν η κα Αλεξανδρίδου Ελίζα, Ομότιμη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ο κ. Παυλίδης Βασίλης, Πρόεδρος Δημοκρατικής Ευθύνης, ο κ. Χρήστου Ευάγγελος, Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ – Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Α-ΤΕΙΘ και ο κ. Νικηφορίδης Πρόδρομος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πρόεδρος Συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας».  Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Κεσσόπουλος.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο