Πώς θα κρατήσω τη Θεσσαλονίκη καθαρή

Η καθαριότητα είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης. Το βεβαιώνουν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης αλλά και η αίσθηση των πραγμάτων, η βιωμένη εμπειρία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Για το αποτέλεσμα αυτό υπάρχουν σαφείς ευθύνες με ονοματεπώνυμο καθώς δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα και να μην ενοχλείται ή παραιτείται κανείς αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Το ζήτημα με την καθαριότητα δεν είναι ιδεολογικό. Όποιος το αντιμετωπίζει ως τέτοιο υπηρετεί προσωπικές ιδεοληψίες και πιθανές κομματικές στοχεύσεις. Όταν στο δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε 1400 υπαλλήλους στην καθαριότητα, έχουμε αδιάθετους πόρους από ανταποδοτικά τέλη, ύψους 50 εκ. ευρώ και το αποτέλεσμα είναι το σημερινό τότε η ευθύνη εντοπίζεται στη διοίκηση, στο management.

Η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων μοιάζει σα να έχεις γεμάτο το κελάρι σου, να έχεις τα κρασιά, τις πρώτες ύλες, τα κατάλληλα σκεύη για να ετοιμάσεις ένα δείπνο και εσύ να επιλέγεις να παραγγείλεις delivery. Αφήστε που η εμπλοκή των ιδιωτών είναι μία συνταγή κάπως ξεπερασμένη, καθώς υπάρχουν αρκετές πλέον περιπτώσεις που επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποίηση, έφερε τραγικά αποτελέσματα και η αποκομιδή επέστρεψε στο δήμο. Όποιος το προτείνει, περισσότερο θέλει να φιλοτεχνήσει ένα δήθεν μεταρρυθμιστικό προφίλ, παρά γνωρίζει το θέμα επαρκώς και έχει ουσιαστικό σχέδιο.

 

πηγή: https://parallaximag.gr/thessaloniki/10-ypopsifioi-dimarchoi-apantoun-pos-tha-kratisoun-ti-thessaloniki-kathari

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο