Πως θα πατάξω την παραβατικότητα στη Θεσσαλονίκη

Ό,τι γίνεται εντός της πόλης αφορά και το δήμαρχο, παρόλο που ορισμένοι επιλέγουν να κρύβονται πίσω από το ζήτημα των αρμοδιοτήτων. Η πόλη έχει θέμα με την ασφάλεια και φυσικά είναι ζήτημα και του δήμου. Τα νούμερα της εγκληματικότητας είναι πλασματικά γιατί πολλά συμβάντα δεν καταγράφονται καθώς οι πολίτες το θεωρούν μάταιο. Ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις καθημερινές κλοπές και διαρρήξεις. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να αποκτήσει το δικό της άβατο, όπως τα Εξάρχεια και η Ομόνοια στην Αθήνα.

Η τελευταία αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, οι ελλείψεις σε εξοπλισμό, η γραφειοκρατία αλλά και η μετατροπή της σε πάροχο υπηρεσιών φύλαξης σταθερών στόχων έχουν αδυνατίσει τις δυνατότητές της. Εμείς οφείλουμε ως δήμος και θέτουμε ως προτεραιότητα να φροντίσουμε όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους. Ο επαρκής φωτισμός παντού, σύμφωνα με έρευνες και μελέτες, μειώνει δραστικά την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Όπου δεν υπάρχουν νεκρές ζώνες, ξενοίκιαστα καταστήματα, γκετοποιημένες περιοχές και η πόλη σφύζει από ζωή και κίνηση, ο χώρος που μένει για το έγκλημα και την παράβαση μειώνεται.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν δημόσιο χώρο με ευταξία, καθαρό και περιποιημένο που θα ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και θα αποτρέπει το έγκλημα. Στην εξίσωση μπορούμε να βάλουμε τις αστικές αναπλάσεις του δημοσίου χώρου, καθώς με τρόπο συντεταγμένο και καθολικό μπορούν να μεταμορφώσουν μία ολόκληρη περιοχή. Στο σχεδιασμό μας τέλος βρίσκεται η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας που δεν θα βεβαιώνει μόνο κλήσης παράνομης στάθμευσης αλλά θα έχει εμφανή παρουσία σε κάθε στενό της Θεσσαλονίκης.

 

πηγή: https://parallaximag.gr/thessaloniki/7-ypopsifioi-dimarchoi-apantoun-pos-tha-pataksoun-tin-paravatikotita-sti-thessaloniki

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο