Πρόγραμμα συμβουλευτικής βοήθειας και στήριξης από την Δ/νση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΔΤ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο στήριξης των οικογενειών παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών, πρόκειται από σήμερα Τρίτη 7 Απρίλιου 2020 να λειτουργήσει πρόγραμμα συμβουλευτικής βοήθειας και στήριξης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για τη ενίσχυση των οικογενειών από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει την ανατροπή της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής τους και έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα. Οι γονείς των παραπάνω παιδιών θα μπορούν να αποστέλλουν καθημερινά ερωτήσεις αναφορικά με θέματα πρόληψης, καθημερινής οικογενειακής ζωής και υγείας στο email: dps@thessaloniki.gr

Tα ερωτήματα θα απαντώνται από τον Παιδίατρο της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών.

Για θέματα εμπύρετων νόσων, εξανθημάτων, βήχα, ατυχημάτων ή επώδυνων συνδρομών, οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο της οικογένειας ο οποίος, γνωρίζοντας το ιστορικό, θα δίνει άμεσες και εξατομικευμένες λύσεις.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κ. Ζέρβας «στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίξει τους δημότες και να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες τους», ενώ συμπλήρωσε ότι «βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις». Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής δήλωσε πως «έχουμε ενισχύσει και αναδιατάξει τις δυνάμεις μας με στόχο την επάρκεια των δομών όπου χρειαστεί».

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο