Πρωτοβουλία καθαρισμού του Κελλάριου Όρμου

Κελλάριος φωτο 3

Σε μία εθελοντική πρωτοβουλία προχώρησαν τα μέλη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Προσκάλεσαν όλη την ευρύτερη περιοχή στη δράση καθαρισμού του Κελλάριου Όρμου με στόχο να τον επαναφέρουν σε μία αποδεκτή και επισκέψιμη κατάσταση, καθώς τα απορρίμματα που είχαν σωρευτεί τον είχαν μετατρέψει σε μία μικρή χωματερή. Στο χώρο υπήρχαν όλα τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση αυτής της δράσης.

Ο Κελλάριος Όρμος είναι η μοναδική φυσική ακτή της Θεσσαλονίκης στην ανατολική προκυμαία του Θερμαϊκού, ανατολικά του μεγάρου Μουσικής. Είναι κηρυγμένος ενάλιος αρχαιολογικός χώρος από το 1989. Είναι μια φυσική παραλία με αμμουδιά και προσβάσιμη στους κατοίκους, που μοιράζεται ανάμεσα στους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Όπως δήλωσε o υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας στο πλαίσιο της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας «είμαστε και πάλι εδώ με επιμονή και υπομονή αλλά και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την άσχημη πραγματικότητα. Τελευταία φορά που η δημοτική αρχή ασχολήθηκε με αυτόν τον μικρό θησαυρό, τη μοναδική φυσική παραλία της Θεσσαλονίκης, ήταν επί δικής μου αντιδημαρχίας Πρασίνου. Τότε, μετά την πρώτη αυτή παρέμβαση σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μια πλαζ στην περιοχή. Σήμερα, μετά από χρόνια είμαστε ξανά εδώ για να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.  Πήραμε την απόφαση να ενεργήσουμε, να μην μείνουμε στα λόγια. Βγαίνουμε από τα γραφεία, περπατάμε στην πόλη, αναδεικνύουμε προβλήματα και λύσεις, αλλά ταυτόχρονα ενδιαφερόμαστε. Τα πράγματα αλλάζουν με δράση. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές κρυφές και υποβαθμισμένες γωνιές που είναι θησαυροί. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο. Ούτε χρειάζονται εκατομμύρια εκατομμυρίων για να τις φέρουμε σε μία αξιοποιήσιμη και επισκέψιμη κατάσταση. Φροντίδα και ενδιαφέρον χρειάζεται».

 

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο