Σε λειτουργία το κοινό “στρατηγείο” ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας (VIDEO)

Συντονιστικο 1

Μέσα σε δύο μήνες ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Αστυνομία κατάφεραν να δημιουργήσουν το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας. Πρόκειται για υλοποίηση της πρότασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε ζητήσει από τον δήμο και τους επιτελείς της Αστυνομίας να δημιουργήσουν μια γέφυρα συνεργασίας για την από κοινού διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης.

Το ΕΣΚ ΕΛ.ΑΣ. – Δημ. Αστυνομίας Θεσσαλονίκης θα εποπτεύει σε πραγματικό χρόνο το κέντρο της πόλης και θα δίνει οδηγίες στις δυνάμεις που θα βρίσκονται στο δρόμο για να επιχειρούν επικουρικά η μία προς την άλλη.

Τα περιστατικά ευθύνης του νέου αυτού Κέντρου Επιχειρήσεων θα είναι κυρίως οι παράνομες σταθμεύσεις, το παρεμπόριο και οι παραβάσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η επιθεώρηση του χώρου και των μέσων του ΕΣΚ από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Επιθεωρητή Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Σκούμα.

Η λειτουργία του ΕΣΚ θα εγκαινιαστεί προσεχώς από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ακούστε στο βίντεο τις δηλώσεις των κ. Σκούμα και Ζέρβα, καθώς και τι λέει για τη συνεργασία αυτή ο εντεταλμένος σύμβουλος δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

 

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο