Σε νέο ιδιόκτητο κτίριο το Κέντρο Κοινότητας Δυτικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δημος Θεσσαλονικης 2

Σε νέο ιδιόκτητο χώρο στεγάζεται πλέον το Κέντρο Κοινότητας Δυτικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στις περίπου 3.000 εγγεγραμμένων πολιτών που εξυπηρετούνται μέσα από τη συγκεκριμένη δομή.

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, επί της οδού Ειρήνης 2-4, όπου λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας Δυτικού Τομέα, έγιναν σήμερα το πρωί από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο.

Το Κέντρο Κοινότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λειτουργεί κατά μία έννοια σαν ένα ΚΕΠ για πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και παρέχει εξυπηρέτηση και διασύνδεση με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες.

«Πριν λίγους αιώνες αυτό το σημείο ήταν η χρυσή πύλη της Θεσσαλονίκης, η δυτική είσοδος, η επίσημη είσοδος της πόλης. Εδώ και πολλά χρόνια το σημείο αυτό, το τόσο ευαίσθητο αλλά και το τόσο πολύτιμο, είχε αφεθεί στην τύχη του. Σήμερα χαίρομαι που εγκαινιάζουμε μια πολύ σημαντική δομή, το Κέντρο Κοινότητας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης μέσα από ένα πλέγμα έργων και παρεμβάσεων.

«Το Κέντρο Κοινότητας, που λειτουργεί πλέον σε ιδιόκτητο κτίριο και σε σημείο προσβάσιμο από τέσσερις λεωφορειακές γραμμές, είναι ένα είδος ΚΕΠ που παρέχει παράλληλα συμβουλευτική, νομική και ψυχική υποστήριξη και εξυπηρετεί κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη επικουρίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την πολιτεία γενικότερα», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, εξηγώντας ότι καθημερινά από τη δομή μπορούν να εξυπηρετούνται περίπου 25 – 30 άτομα, καθώς «ακολουθούμε τις οδηγίες για προσυνεννόηση και τήρηση των αποστάσεων στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό».

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Βαβούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία της δομής.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο