Συνάντηση Δημάρχου Κ. Ζέρβα και Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στο Δημαρχείο. Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ

25:5:20 8

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ, για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου κατά τη διαδικασία επιλογής, προμήθειας, χρήσης και συντήρησης 50 αστικών λεωφορείων, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε: «Υποδεχόμαστε με πολλή χαρά τον Κ. Καραμανλή, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών καθώς το πιο σοβαρό πρόβλημα της πόλης μας, για το οποίο βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, είναι αυτό των μεταφορών» και συμπλήρωσε ότι «μεταφορές σημαίνει ΟΑΣΘ, σημαίνει και Μετρό».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «με την υπογραφή αυτής της προγραμματικής σύμβασης σήμερα μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και ΟΑΣΘ δίνουμε μια μικρή ανάσα στον οργανισμό και ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το διαγωνισμό του leasing των 180 τουλάχιστον λεωφορείων από τον ΟΑΣΘ, δρομολογείται η πρώτη φάση επίλυσης των προβλημάτων» και επισήμανε πως «ο δρόμος παραμένει μακρύς και δύσκολος αλλά εδώ είμαστε όλοι, ο Υπουργός, η Ελληνική Κυβέρνηση, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης-η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βρούμε τις λύσεις για το τόσο σημαντικό πρόβλημα της πόλης». Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του είπε : «Όλους αυτούς τους μήνες δουλεύουμε πάνω σε ένα πρόβλημα το οποίο επί πολλά χρόνια δυστυχώς είτε βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο, είτε βρισκόταν σε μια διαδικασία αποσύνθεσης» και συμπλήρωσε ότι «η σημερινή συνάντηση έχει και κάτι ουσιαστικό, την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΟΑΣΘ για την αγορά από πλευράς μας ενός αριθμού λεωφορείων που θα διατεθούν άμεσα στον Οργανισμό».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής στην τοποθέτησή του τόνισε ότι ο Κ. Ζέρβας αξίζει συγχαρητήρια, καθώς θα προμηθεύσει με τροχαίο υλικό τον ΟΑΣΘ. Σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρωτοβουλία και εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή αυτά τα λεωφορεία να έρθουν το συντομότερο. Απευθυνόμενος στον Κ. Ζέρβα είπε: «Δήμαρχε, σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, σου αξίζουν συγχαρητήρια». Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα στόλο 500 λεωφορείων, αριθμό ικανό να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ανάγκες της πόλης. «Δε θα σταματήσουμε όμως εκεί. Θα πραγματοποιήσουμε και το μεγάλο διαγωνισμό για τα νέα λεωφορεία που θα προμηθευτούμε ως Ελληνικό Δημόσιο, νέα λεωφορεία φιλικά προς το περιβάλλον, που θα είναι και ηλεκτροκίνητα», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. Επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο διαγωνισμό, ο οποίος θα απαιτήσει τον αναγκαίο χρόνο, καθώς όπως είπε: «Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι να προμηθευτούμε λεωφορεία από τη μία μέρα στην άλλη» και τόνισε ότι μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες θα έχουν αποκτηθεί και τα καινούρια λεωφορεία στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας. Υπενθύμισε δε ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει να προμηθευτεί λεωφορεία από το 2009. «Σιγά σιγά η χώρα μας αλλάζει σελίδα. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα βήμα-βήμα και δίνουμε λύσεις εκεί που χρειάζεται» τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτή η πόλη γυρίζει σελίδα. Καλό είναι να αφήσουμε πίσω μας τις διχόνοιες και τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και να δούμε το αύριο».

Μετά το πέρας της υπογραφής, οι δύο άνδρες είχαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση σε θερμό κλίμα συναντίληψης με θέμα τις υποδομές και τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε φάση σχεδιασμού και επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Νίκος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Γιώργος Σκόδρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, κ. Ιωάννης Ρεντζεπέρης, ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ, κ. Γιάννης Καλογερούδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, κ. Γιάννης Τόσκας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο