Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη

Δημος Θεσσαλονικης 2

Με μεγάλη ατζέντα θεμάτων προσήλθε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη συνάντηση που είχε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να θέτει στο επίκεντρο κορυφαία ζητήματα σε τρεις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα σε αυτούς της χρηματοδότησης έργων από το Πράσινο Ταμείο, της αντιμετώπισης  πολεοδομικών ζητημάτων υψηλής προτεραιότητας και της προώθησης σειράς νομοθετικών ρυθμίσεων για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, για τη Μελέτης Αναθεώρησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού.

Διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων

Παράλληλα ο Κ. Ζέρβας ζήτησε την έγκριση ενός ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, της τάξης των 29,5 εκατ. ευρώ, για απαλλοτριώσεις με σκοπό τη διαφύλαξη θεσμοθετημένων κοινοχρήστων χώρων μείζονος σημασίας. Ενημέρωσε δε τον Υπουργό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι καθ’ όλα έτοιμος να υποβάλλει προτάσεις στο πλαίσιο προσκλήσεων του Πράσινου Ταμείου για τη χρηματοδότηση αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και για δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Έμφαση στην ανακύκλωση και ηλεκτροκίνηση

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης της ανακύκλωσης καθώς αποτελεί αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης η διεύρυνση του δικτύου των μπλε κάδων ώστε να επιτευχθούν οι νέοι στόχοι που έχουν τεθεί για αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης. Επιπρόσθετα έγινε συζήτηση για τη δημιουργία των δύο Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α) ανατολικού και δυτικού τομέα. Παράλληλα τους δύο άνδρες απασχόλησαν και θέματα που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση εν όψει μάλιστα της προμήθειας το επόμενο διάστημα από το Δήμο Θεσσαλονίκης 50 ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών

Το πρόγραμμα του Δημάρχου κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο για θέματα του χαρτοφυλακίου του που αφορούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο