Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

δημος Θεσσαλονικης φωτο 2

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Σταμάτη είχαν σήμερα το μεσημέρι, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης.

Στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που συζητήθηκαν βρέθηκε αυτό που αφορά την προώθηση όλων των διαδικασιών για τη διαμόρφωση του πρότυπου “πάρκου για όλους”, που θα είναι φιλόξενο και για τα άτομα με αναπηρίες, στο πρώην ορφανοτροφείο “Μέγας Αλέξανδρος”. Ειδικότερα, τέθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου με το ποσό των 450.000 ευρώ από το Υπουργείο, καθώς οι σχετικές μελέτες ήδη ολοκληρώνονται από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το “πάρκο για όλους” θα κατασκευαστεί στην έκταση μεταξύ της Γρηγορίου Λαμπράκη, της Παυσιλίπου και της Ολυμπίας, στην περιοχή της Τούμπας, που παραχωρήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Εργασίας.

Κατά την επίσκεψή τους στο Υπουργείο Εργασίας, εξάλλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη λειτουργία σταθμών για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων ατόμων, στο πλαίσιο της υπηρεσίας εξ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης που λειτουργεί από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Εκφράστηκε μάλιστα η πρόθεση αντίστοιχοι σταθμοί να τοποθετηθούν σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε τα κωφά και βαρήκοα άτομα να διευκολύνονται στις συναλλαγές τους.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο