Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη

unnamed - 2023-06-07T204020.522

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη συναντήθηκε σήμερα (07/06) το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Ζέρβας απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις δυνατότητες διεύρυνσης των συνεργασιών σε επίπεδο αυτοδιοίκησης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρίσκεται από χτες στην Πάφο με την ευκαιρία της ίδρυσης του Περιφερειακού Δικτύου Πανεπιστημίων και Πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της Ιδρυτικής Συνέλευσης του Περιφερειακού Δικτύου Πανεπιστημίων και Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας Πάφου, ο κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Δίκτυο θα θέσει τον τόνο για το μέλλον των πόλεων μας». Όπως πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, μέσα από τη συνεργασία ανάμεσα σε ορισμένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια της περιοχής προωθούνται η έρευνα και η καινοτομία και ενισχύονται οι συνέργειες και οι ανταλλαγές καλών πρακτικών.

Ιδρυτικά μέλη του Δικτύου, πέραν του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, το Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας, το Πανεπιστήμιο Birzeit της Παλαιστίνης και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο