Συνέντευξη στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5

Metropolis 19:4

Στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 μίλησα για τη Νέα Τούμπα, το νέο γήπεδο του Άρη, για το ντεκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης και άλλα έργα που πρόκειται να γίνουν στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσα:

Για τη Νέα Τούμπα: «Μετά από πρόσκληση του Απόστολου Τζιτζικώστα και της Βούλας Πατουλιδου συζητήσαμε για έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσω περιφέρειας και μητροπολιτικής διοίκησης Θεσσαλονίκης και είναι σημαντικό ότι υπάρχει ατζέντα πόλης που παρακολουθούμε και πιέζουμε. Ήμασταν όλοι εκεί και μιλήσαμε για συγκεκριμένα έργα που γίνονται. Ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ είναι η και η Νέα Τούμπα. Περιμένουμε την έκδοση του προεδρικού διατάγματος ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες και οι εργασίες. Από όσο ξέρω, προχωράει τόσο από την πολιτεία όσο και από τον ΠΑΟΚ. Περιφέρεια και Δήμος έχουμε δεσμευτεί εγγράφως για οτιδήποτε χρειαστεί για το γήπεδο. Όλη η πόλη είναι δίπλα στο πρότζεκτ και η κυβέρνηση το βλέπει θετικά προς την εκτέλεσή του. Θέλω να πιστεύω ότι το 2026 θα έχουμε τη Νέα Τούμπα και το πρότζεκτ της ΔΕΘ έτοιμα. Είναι θέμα λίγων εβδομάδων ή μηνών η έκδοση του προεδρικού διατάγματος. Θε έχουμε τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις και θα συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα και με τις μελέτες που εκπονούνται από τον ΠΑΟΚ. Τρέχουν σύνθετες μελέτες και περιμένω με αγωνία την εικόνα και της Νέας Τούμπα αλλά και ολόκληρης της γύρω περιοχής».

Για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του Άρη: «Το γήπεδο του Άρη πρόκειται να κατασκευαστεί στα διοικητικά όρια του δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Είναι μία έκταση 170 στρεμμάτων που ανήκει στον ΟΑΕΔ. Είναι πλάνο αντίστοιχο του Βοτανικού και είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων».

Για το ντεκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης: «Είναι στη φάση της μελέτης, μιλάμε για επέκταση 10 μέτρα μέσα στη θάλασσα από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο. Θα ανεβεί ο ποδηλατοδρόμος θα γίνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. Θα γίνει και ο άξονας της Αριστοτέλους, θα είναι μια νέα πλατεία, χωρίς μεγάλες αλλαγές, θα διατηρηθεί το σχέδιο του Εμπράρ, θα έχουμε νέα εικόνα πιο ελκυστική. Επίσης και για την πλατεία Διοικητηρίου γίνονται αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες. Θα αναδειχθεί ως αρχαιολογικός χώρος αλλά και μια νέα μαρμάρινη πλατεία. Είναι έργα που δε θα χρειαστούν πολύ χρόνο, μέχρι το 2024 θα έχουμε νέα εικόνα στο κέντρο της πόλης. Είναι και οι στάβλοι Παπάφη, το πάρκο στο Ορφανοτροφείο, είναι μακρά η λίστα και μαζί με το μετρό και το λιμάνι να έχουμε μια νεα εικόνα, αυτό που θέλουμε τόσα χρόνια για τη Θεσσαλονίκη να γίνει πράξη».

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο