Συνέντευξη στο dimarxos.gr

Στιγμιότυπο 2020-02-04, 13.19.06

Συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ όπως είχα δεσμευτεί προεκλογικά, βοήθησα από την πλευρά μου ώστε να βρεθούν κάποιες λύσεις «ασπιρίνη» όπως συνηθίζω να λέω. Η πρώτη είναι ότι άμεσα θα ξεκινήσει μία σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Τα ΚΤΕΛ εξυπηρετούσαν έξι γραμμές, τώρα θα πάρουν άλλες 25. Τα λεωφορεία που χρησιμοποιούνταν από τον ΟΑΣΘ θα μπουν μέσα στην πόλη και πολύ σύντομα θα γίνει ο διαγωνισμός για την μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων από χώρες της Ευρώπης, συγκεκριμένης ηλικίας.

Αυτό θα φέρει τον ΟΑΣΘ σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Μέχρι το καλοκαίρι θα προστεθούν περίπου 200 με 250 καινούργια λεωφορεία, οπότε μαζί με αυτά που θα αποσυρθούν λόγω μεγάλης ηλικίας και βλαβών, θα φτάσουμε στα 500 λεωφορεία και θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα στον ΟΑΣΘ.

Μέχρι το 2022 θα πρέπει να υπάρχει ο καινούργιος ΟΑΣΘ, πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργεί, πόσα ηλεκτρικά λεωφορεία θα έχουμε, ποιοι θα είναι οι πάροχοι, αν θα είναι το δημόσιο, αν θα είναι οι δήμοι, αν θα είναι ιδιώτες. Και βέβαια μην ξεχνάμε το Μετρό, το 2023 για μένα είναι η καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει να λειτουργεί το Μετρό. Άρα ο καινούργιος ΟΑΣΘ θα πρέπει να «κουμπώσει» μαζί με το Μετρό για να έχουμε τις αστικές συγκοινωνίες που θέλω και πρέπει να έχει η πόλη.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη μου:

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο