Συνέντευξη στον Real FM

realfm 17:4:19 φωτο

Στη συνέντευξη μου στον Real FM, στη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου και τον Μπάμπη Τζιομπάνογλου ανέφερα:

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Ήταν σαφής η θέση μου για τη συμφωνία των Πρεσπών. Είχα πει ότι την επόμενη μέρα ως δήμαρχος θα φροντίσω να περισώσω ό,τι μπορώ από αυτή την κάκιστη συμφωνία. Θα γυρίζω ως δήμαρχος και θα πείθω τον κόσμο πως ό,τι είναι Μακεδονικό είναι και ελληνικό, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που είπαν ότι είναι υπέρ της αδελφοποίησης με τα Σκόπια. Έχουμε 34 αδελφοποιημένες πόλεις, θα τις καλέσουμε να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια».

Για τους συμβασιούχους

«Ο κ. Ταχιάος έχει συγκεκριμένη άποψη για το θέμα των συμβασιούχων. Ήταν υπέρ της έφεσης και κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Αλλά νυν δημοτικοί σύμβουλοι των Εντάξει οι οποίοι κατεβαίνουν με τον Νίκο Ταχιάο, ψήφισαν και μάλιστα με φανατισμό υπέρ της μονιμοποίησης τους. Ας μας πουν ποια είναι η πολιτικής τους, δεν γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα».

Για τα αδέσποτα

«Όταν είχα αναλάβει αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος το 2011 δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ προϋπολογισμός, δεν υπήρχε κανείς που να ασχολείται με τα αδέσποτα. Έγινε μια δομή στην αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και μια σύμβαση με την κτηνιατρική υπηρεσία του ΑΠΘ. Εκεί στειρώνονταν και θεραπεύονταν αδέσποτα ζώα, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θα πρέπει όσοι έχουν δεσποζόμενα ζώα να τα έχουν με τσιπάκι. Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει κάποια σκάνερ τα οποία τα είχα πάρει εγώ ως αντιδήμαρχος. Με αυτό τον τρόπο, εφόσον έχει δηλωθεί, γνωρίζουμε άμεσα τον ιδιοκτήτη του κατοικίδιου, που έχει βρεθεί στον δρόμο. Έτσι, μπορούμε να ειδοποιήσουμε τον ιδιοκτήτη ώστε να έρθει να το παραλάβει αλλιώς σύμφωνα με τον νόμο υπάρχει πρόστιμο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη μου:

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο