Τα Χριστούγεννα για τη διοίκηση Μπουτάρη είναι ένας πρόχειρος και ακριβός καταναγκασμός

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αυτό, το οποίο σε οποιονδήποτε Δήμο της χώρας και της Ευρώπης είναι μια γιορτή, στη Θεσσαλονίκη είναι ένας καταναγκασμός για μια διοίκηση, που τα “οργανώνει” όλα τελευταία στιγμή, μαλώνει με όλους και ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα», είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην παρέμβαση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση του θέματος της προετοιμασίας της πόλης για τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε αναλυτικά στις παραμέτρους της Χριστουγεννιάτικης γιορτής και συγκεκριμένα:

Προχειρότητα στην προετοιμασία: 

Κάθε χρόνο κάποιος άλλος φορέας το προσπαθεί, το μετανιώνει και δεν ξανάρχεται”

«Όταν μιλάμε για τον Χριστουγεννιάτικο εορτασμό δεν μιλάμε απλά για πολιτισμό, μιλάμε για γιορτή και αισθητική, αλλά όλα αυτά τα πράγματα χρειάζονται οργάνωση.
 

Είναι η πέμπτη ή η έκτη χρονιά που υπενθυμίζω στη διοίκηση ότι και φέτος τα Χριστούγεννα πέφτουν 25 Δεκεμβρίου. Η σύσκεψη για την προετοιμασία συγκλήθηκε εδώ, στο δημαρχείο, στις 31 Οκτωβρίου, 50 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, έναν μήνα πριν από το άναμμα.
Κάποιοι ανταποκρίθηκαν και ήρθαν. 

·      Τελικά με ποιους από αυτούς συνεργαστήκατε; 

·      Ποιοι από αυτούς τους φορείς που εκπροσωπούν όλη την πόλη δέχθηκαν να συνδιοργανώσουν;

·      Ποιος είναι ο λόγος που για τη φετινή γιορτή στην Τούμπα δεν εμφανίστηκε ο Εμπορικός Σύλλογος; Πέρυσι η διοίκηση έλεγε ότι γίνεται και μια μεγάλη γιορτή στην Τούμπα και ότι ο εμπορικός σύλλογος βοηθάει στο να υπάρχει αυτή γιορτή και σ’ ένα περιφερειακό σημείο της πόλης. Φέτος κουβέντα. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης μου με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ο κ. Φιλίππιδης ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί ξανά με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Κάθε χρόνο κάποιος άλλος φορέας το προσπαθεί, το μετανιώνει και δεν ξανάρχεται. Η κοινή συνισταμένη είναι το “όραμα” του Δήμου, που δεν υπάρχει, η “οργάνωση” του Δήμου, που δεν υπάρχει και συνεργασίες στην πόλη, που δεν υπάρχουν».

Κόστος συναυλιών:

“Τα ίδια συγκροτήματα εκτός Θεσσαλονίκης παίζουν με το 1/8 της αμοιβής”

«Είχα μιλήσει πέρσι για συγκροτήματα, οι εορταστικές συναυλίες των οποίων κόστισαν 20.000 ευρώ στον δήμο μας, ενώ στην Κεφαλλονιά έπαιξαν για το 1/8 του ποσού. 

·      Φέτος έχουμε Γιώργο Σαμπάνη με 18.600€ αντί για τους Oniramaπου πέρσι ήταν 19.250€. 

·      Φέτος έχουμε Μύρωνα Στρατή και ΜΠΛΕ με 18.600€ αντί για ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ που κόστισαν 22.600€ πέρσι. 

Αυτά είναι τα “μικρά” ποσά για τις λαϊκές βραδιές, οι οποίες θα γίνουν τη μέρα που ανάβουν τα φώτα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

·      Η διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα παιδιά κοστολογείται 22.300€ φέτος, ενώ πέρσι ήταν 16.000€. 

·      Πέρυσι η κατασκευή και ο εξοπλισμός τριών θεματικών σπιτιών είχαν κοστίσει 15.000€ για να αντικαταστήσουν κάποια θεματικά πάρκα της εποχής των παγετώνων κόστους 26.200€. Τι έγιναν αυτές οι κατασκευές;

·      Πρόπερσι είχαν διατεθεί 300.000 € για εξοπλισμό, κάποια υπολείμματα του οποίου βρίσκονται όλο τον χρόνο μπροστά στο Δημαρχείο. Προφανώς, ως χριστουγεννιάτικο ντεκόρ άρεσαν τόσο πολύ στη διοίκηση και στον δήμαρχο, που θεώρησαν ότι πρέπει να εκτίθενται σε μόνιμη βάση.

Αυτή δεν είναι νοικοκυρεμένη διαχείριση».

Η αισθητική του εορτασμού: 

“Μεγάλο κόστος για χαμηλό αισθητικό αποτέλεσμα”

«Η Διοίκηση αποπνέει μία αδικαιολόγητη ανοργανωσιά και προχειρότητα. Αρέσκεται να ξοδεύει μεγάλα ποσά με χαμηλό αισθητικό αποτέλεσμα. Τα 90.000€ που κοστίζει ο εφετινός εορτασμός δεν είναι λίγα λεφτά. Μάλλον σε κάποιους η αισθητική και η επιλογή των μουσικών σχημάτων μετακυλίεται ακριβώς από κει από όπου η αυτή διοίκηση ξεκίνησε. Ίδια αισθητική, ίδια κόστη, ίδιες κακές σχέσεις με τους φορείς της πόλης».

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο