Τα νούμερα στα οποία στοχεύει η Διοίκηση, σχετικά με την ελεγχόμενη στάθμευση, δεν βγαίνουν

Οι αριθμοί για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν βγαίνουν καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης εισπράττει μόνο το 1/4 των ωρών, ενώ οι κάτοικοι του κέντρου δεν έχουν πάρκινγκ.

Κι αυτό διότι λιγότερο από τρεις ώρες την ημέρα είναι σε χρήση οι περίπου 2.000 θέσεις, οι οποίες διατίθενται για 12 ώρες καθημερινά σε επισκέπτες του κέντρου -πλην των μονίμων κατοίκων- στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για τα τέλη στάθμευσης του 2019, από τα επίσημα στοιχεία, που παρουσίασε η Διοίκηση για το πρώτο οκτάμηνο του 2018 (έως τις 31 Αυγούστου) προκύπτει ότι, τα συνολικά έσοδα ήταν 1,8 εκ. στις περίπου 200 εργάσιμες ημέρες που υπάρχουν στην περίοδο.

Για κάθε μία από τις 200 αυτές ημέρες εισέπραξε περίπου 9.000 ευρώ. Τα 9.000 ευρώ για 2.000 θέσεις στάθμευσης, δίνουν 4.5 ευρώ ανά θέση ανά ημέρα, τα 4,5 ευρώ με τέλος στάθμευσης με 1,7 ευρώ ανά ώρα αντιστοιχούν σε λιγότερο από 3 ώρες την ημέρα.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση κάνει «άλματα» για το τελευταίο τετράμηνο του 2018 αφού προβλέπει έσοδα ύψους 1.6 εκ. ευρώ για περίπου 100 εργάσιμες ημέρες.

Δηλαδή 16.000 την ημέρα για 2.000, δίνουν 8 ευρώ ανά θέση ανά ημέρα και 8 ευρώ ανά θέση, σημαίνει περίπου 5 ώρες την ημέρα.

Ουσιαστικά για λόγους, που μόνο η διοίκηση ξέρει, στο μέλλον θα πάρει 60% παραπάνω από αυτά που ήδη εισέπραξε.

Με όλα τα λογικά άλματα, το ποσό που συγκεντρώθηκε στο 8μηνο και θα συγκεντρωθεί στο 4μηνο, δηλαδή 3,5 εκ. είναι 15% μικρότερο από αυτό που η ίδια διοίκηση προέβλεπε για το 2018, και που ήταν 4 εκ. εκ των οποίων το μισό περίπου (49,50%) θα αποδοθεί στην ανάδοχο εταιρία της ελεγχόμενης στάθμευσης, με ΦΠΑ 24%.

Κοινώς έβαλαν έναν πήχη και ομολογούν ότι περνούν από κάτω, χωρίς να τον ακουμπήσουν.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η διοίκηση δεν μπορεί να αστυνομεύσει την πόλη και το αποτέλεσμα των ελέγχων είναι πενιχρό. Όλα αυτά δείχνουν ότι είναι ένα σύστημα το οποίο πραγματικά δεν αποδίδει για κανέναν.

Πολύ λιγότερες θέσεις επί πληρωμή με πολύ καλύτερη αστυνόμευση θα έδιναν περισσότερα έσοδα και θα δημιουργούσαν εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους του κέντρου.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο