Θεματικές Ομάδες Εργασίας συγκροτεί η Δημοτική Παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη»

dimarxio_thessalonikis

Στη συγκρότηση Θεματικών Ομάδων Εργασίας, σε αντιστοιχία με τις Αντιδημαρχίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, προχώρησε η παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη», ενεργοποιώντας εκτός από εκλεγμένα σε δημοτικές κοινότητες μέλη, τα μη εκλεγμένα στελέχη και φίλους της παράταξης, που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά, στην παραγωγή προτάσεων για την πόλη, στην ανάδειξη αναγκών, αλλά και στον εποικοδομητικό έλεγχο των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Ήδη ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές επαφές και συναντήσεις με περισσότερα από 50 στελέχη που δήλωσαν συμμετοχή στο εγχείρημα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο να ολοκληρωθεί στο άμεσο επόμενο διάστημα το οργανωτικό σκέλος της προσπάθειας και να ξεκινήσει η τακτική λειτουργία των Θεματικών Ομάδων Εργασίας, υπό το συντονιστικό ρόλο των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης.

Ο επικεφαλής της παράταξης Κωσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε σχετικά:

«Αισθάνομαι υπερήφανος για τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης, που έχοντας ξεπεράσει την εύλογη απογοήτευση του εκλογικού αποτελέσματος του περασμένου Οκτωβρίου, διατηρούν στο ακέραιο την διάθεσή τους για ενεργό προσφορά στη Θεσσαλονίκη και στους συμπολίτες τους. Για να προλάβουμε τους συνήθεις κακοπροαίρετους, δεν σαλπίζουμε κάποιο είδος αντεπίθεσης. Απλώς, δίνουμε την αφορμή και την ευκαιρία σε στελέχη και πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά, να παραμείνουν ενεργοί και αποδοτικοί, συνεισφέροντας εποικοδομητικά στον δημόσιο διάλογο για την πόλη. Και τα πρώτα δείγματα γραφής θα φανούν πολύ σύντομα.»

Απευθυνόμενος σε εκλεγμένα και μη στελέχη της παράταξης στη διάρκεια συνάντησης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στο πρώτο εξάμηνο της θητείας της νέας δημοτικής αρχής και στους στόχους της συγκρότησης των Θεματικών Ομάδων Εργασίας, εξηγώντας μεταξύ άλλων και τους λόγους της απόστασης που τήρησε από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Μετά από έξι μήνες θητείας της σημερινής Διοίκησης, έχουμε μια Δημοτική Αρχή που ενώ έχει την δεδομένη πίστωση χρόνου του νικητή για να πάει τον Δήμο παρακάτω -όπως ευαγγελίζεται ο Δήμαρχος- σπαταλά συχνά την πίστωση αυτή στην ανακύκλωση ενός αφηγήματος “καμένης γης” που διαρκώς επικαλούνται οι αντιδήμαρχοι -ενίοτε και ο Δήμαρχος- για να δικαιολογήσουν αδυναμίες, ολιγωρίες, αστοχίες, που ήδη έχουν φανεί έντονα σ` αυτό το πρώτο εξάμηνο της θητείας τους.»

«Επέλεξα λοιπόν, να μη δώσω τροφή σ` αυτή την προσπάθεια μιας διοίκησης που σε μεγάλο βαθμό ετεροπροσδιορίζεται με βάση τα δικά μας πεπραγμένα, ή δικά μας λάθη.»

«Όταν ο Ζέρβας μιλά και επισημαίνει προβλήματα ή το γεγονός ότι η Διοίκηση του Δήμου επιχειρεί με μικρές -στο πλείστο των περιπτώσεων- μετατροπές, να οικειοποιηθεί όλα τα έργα και τις παρεμβάσεις που της κληροδότησε η προηγούμενη διοίκηση τότε είναι “ο κακός Ζέρβας που κρίθηκε και δεν δικαιούται να ομιλεί”… Ούτε καν, όταν η προσπάθεια απαξίωσης όσων κληροδότησε η προηγούμενη διοίκηση στη σημερινή, οδηγεί στο σημείο να διακινδυνεύονται καθυστερήσεις σε έργα χρήσιμα για την πόλη (π.χ. Deck Παλιάς Παραλίας).»

«Και από την άλλη, όταν ο Ζέρβας σιωπά… “που είναι ο Ζέρβας;”»

«Ας μην ανησυχούν, ούτε οι καλοπροαίρετοι, ούτε οι κακοπροαίρετοι. Είμαι πιο παρών απ` όσο αντιλαμβάνονται και απ` όσο φαίνεται. Με γνώμονα πάντα το καλό της Θεσσαλονίκης και των Θεσσαλονικέων και όταν μιλώ, κι όταν σωπαίνω…»

«Σύντομα, άλλωστε – γι` αυτό είμαστε σήμερα εδώ-  θα αποδειχτεί εμπράκτως ότι αυτή η ομάδα, είναι και ενεργή και παραγωγική. Και εσείς, τα στελέχη της, πρέπει να έχετε την ευκαιρία να παραμείνετε ενεργά γιατί αξίζετε να είστε ο παραγωγικός βασικός πυρήνας της ομάδας που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας το 2028, είτε με τη σημερινή μορφή της παράταξης, είτε με άλλη. Και για να έχετε αυτές τις ευκαιρίες που αξίζετε, δικαιούστε και πρέπει να παραμείνετε στην πρώτη γραμμή, καθ` όλη τη διάρκεια των 4,5 ετών που έπονται ως το 2028. Σημασία έχουν πάντα το περιεχόμενο του λόγου και οι προτεινόμενες πολιτικές. Και σ` αυτά έχουμε να προσφέρουμε πείρα, διδαχές ακόμα κι από τα λάθη μας, πλούτο ιδεών και σε πείσμα όσων το αμφισβητούν, ορατό έργο.»

 

«Έχουμε όμως και μια νέα σημαία για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Έναν στόχο γνωστό μεν, στην θεωρία, αλλά παροπλισμένο στην πράξη και μόνο αποσπασματικά υπηρετούμενο, είτε με την Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είτε μέσα από άλλους περιφερειακούς φορείς.»

«Και αναφέρομαι στην Μητροπολιτικότητα.»

«Αυτόν τον στόχο -αν προτιμάτε και λόγω πικρής πείρας- αντιληφθήκαμε ότι θα έπρεπε να τον επιδιώξουμε νωρίτερα και πλέον τον θέτουμε ως απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για τη μελλοντική λειτουργία του συνόλου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.»

«Μια Μητροπολιτική Διοίκηση, που θα είναι όμως απόλυτα συνυφασμένη με τον Α΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Με ένα Διαδημοτικό Όργανο, που θα επιλαμβάνεται σε όλα εκείνα τα θέματα που απαιτούν διαδημοτική συνεργασία.»

«Όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η βιώσιμη κινητικότητα, θέματα στα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως υποδοχέας κυκλοφοριακού φόρτου και απορριμμάτων 1.000.000 πολιτών, κατοίκων άλλων δήμων, που όμως διασχίζουν τον κεντρικό δήμο ή εργάζονται σ` αυτόν.»

«Αυτήν την μεγάλη εικόνα θα υπηρετήσουμε το επόμενο διάστημα, επιδιώκοντας την ενίσχυση του διαλόγου με αντιπολιτευόμενες και διοικούσες παρατάξεις όλων των δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.»

 

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο