Τι θέλουμε επιτέλους;

Ζερβας φωτο Ανδρίτσος

Λέξεις: Λένα Ιπλικτσόγλου – Σωσσίδου

Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που συμμετέχω ενεργά σε μια προεκλογική καμπάνια και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτήν του Κωνσταντίνου Ζέρβα που διεκδικεί το δήμο Θεσσαλονίκης.

Με τον Κωνσταντίνο γνωριζόμαστε από το 1992 όταν ακόμα δεν είχε το μικρόβιο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η γνωριμία μας ήταν ιδιαίτερη καθώς ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας του συζύγου μου που γνώρισα. Το μικρόβιο της πολιτικής δεν υπήρχε, όμως υπήρχε το μικρόβιο για την ενασχόλησή του με τα θέματα της πόλης, μιας πόλης που λατρεύει να ζει και να δουλεύει. Ο Κωνσταντίνος είναι από τους ανθρώπους που δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα άτομο καλλιεργημένο, με παιδεία, με ιδιαίτερη αισθητική, με γνώσεις και αδυναμία στις τέχνες και στον πολιτισμό και πάντα με το θάρρος της γνώμης, είτε πρόκειται για την πόλη του, είτε για τον εαυτό του.

Πρόκειται για μία πολυδιάστατη προσωπικότητα. Εύκολα διακρίνει κανείς την ακεραιότητά του, τις αξίες του, την εργατικότητά του, το χιούμορ του και τα εύστοχα σχόλια που συνηθίζει, αλλά και την επιμονή του να πετύχει τους στόχους του.

Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης ξεχώρισε με τις τοποθετήσεις του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ανέδειξε θέματα και έκανε προτάσεις ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες και κατανοητές σε κάθε έναν από εμάς, που ως απλοί θεατές παρακολουθούσαμε τις συνεδριάσεις της πόλης.

Σήμερα διεκδικεί τη δημαρχία της, φυσικό επακόλουθο ενός ανθρώπου που την υπηρέτησε με τόση αγάπη και προσήλωση όσο λίγοι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που εύκολα κατάφερε να δημιουργήσει έναν εκλογικό συνδυασμό με ενεργούς πολίτες, που έχουν όρεξη και διάθεση να προσφέρουν το χρόνο και τις γνώσεις τους για το καλό της Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε αυτή την ομάδα βρέθηκα και ζω μια πρωτόγνωρη εμπειρία, άκρως ενδιαφέρουσα και δημιουργική. Συναναστρέφομαι με ανθρώπους αγνώστους μέχρι πριν από δύο βδομάδες και όμως αισθάνομαι σα να τους γνωρίζω χρόνια. Ζω και μοιράζομαι μαζί τους τα όνειρά τους για την πόλη και κυρίως το πείσμα του Κωνσταντίνου να δοθούν άμεσα λύσεις, για τα προβλήματα τα οποία είναι αυτονόητο ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Ο Κωνσταντίνος έχει τις λύσεις και τις έχει γνωστοποιήσει με δηλώσεις και άρθρα.

Το όραμά του είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη αντάξια της ιστορίας της και της θέσης της. Μια πόλη στην οποία αξίζει να ζεις και όχι μόνο να επισκέπτεσαι. Αυτό το όραμα είναι που συσπειρώνει τους ανθρώπους γύρω του.

Ένα είναι βέβαιο, ότι θα είμαστε πολύ τυχεροί να τον έχουμε δήμαρχο.

Πηγή: parallaximag.gr

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο