Τηλεδιάσκεψη συνεργασίας Κ. Ζέρβα με την Γαλλίδα πρώην υπουργό και νυν Δήμαρχο κα Rachida Dati

τηλεδιασκεψη 20:5

Τηλεδιάσκεψη εργασίας είχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Γαλλίδα πρώην υπουργό και νυν Δήμαρχο του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού, κα Rachida Dati, μετά από πρωτοβουλία της τελευταίας. Η συζήτηση είχε ως θέμα τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς τα συνολικά αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα θετικά, γεγονός που εντόπισε και σημείωσε η κα Dati.

Η Δήμαρχος του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού απέδωσε τα εύσημα στον Δήμο και προσωπικά στον Κ. Ζέρβα για την θετική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και για την άμεση ανταπόκριση του στην πρόσκληση συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών. Έθεσε σειρά ερωτημάτων τόσο για τα μέτρα προστασίας όσο και για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επόμενη ημέρα.

Σημειώνεται, ότι πριν την τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος απέστειλε εκτενές υπόμνημα που παρουσίαζε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή καθώς στην πόλη επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρωτοβουλίες στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, της τήρησης των μέτρων ασφαλείας, της καθαριότητας, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών καθώς και στην έγκαιρη προμήθεια ατομικών μέτρων προστασίας. Το εν λόγω υπόμνημα εμπεριείχε και προσχέδιο του Recovery Plan του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορά στην επόμενη ημέρα, την επαναλειτουργία της πόλης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Με την ευκαιρία της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε τη στενότερη συνεργασία των Δήμων, την αξιοποίηση των κοινών εμπειριών και την συστηματική ανταλλαγή επιτυχημένων δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε πρόσκληση επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη και δέχθηκε αντίστοιχη από την πόλη του Παρισιού. Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα στενότερης συνεργασίας των ευρωπαϊκών πόλεων.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο