Το χρίσµα των δηµοτών

Ζ φωτο για συνεντευξεις 3

Γράφει ο Γερ. Άσιμος

«Τα κόμματα να µη θεωρούν τους Θεσσαλονικείς δεδομένους». Αυτήν τη φράση τη λέει συχνά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που στον δεύτερο γύρο διεκδικεί τη δηµαρχία της συμπρωτεύουσας. Όπως έδειξαν µάλιστα τα πράγματα, το εννοούσε. Βλέπετε, τον καιρό που τα επιτελεία των κομματικών σχηματισμών έκαναν τα πλάνα τους για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης, προφανώς δεν περίμεναν ότι µια καθαρά αυτοδιοικητική υποψηφιότητα θα έµπαινε «σφήνα» στους σχεδιασμούς.

Όμως οι ψηφοφόροι είχαν άλλη γνώμη. Έτσι σε µια περίοδο σκληρής πόλωσης προέκριναν τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, µε το µόνο κριτήριο που θα μπορούσε να τον αναδείξει: Ως τον άνθρωπο που ξέρει τα προβλήματα και τις προσδοκίες της πόλης. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει κάτι διαφορετικό για έναν άνθρωπο που επί 30 χρόνια δουλεύει, δημιουργεί και πολιτεύεται στον δήµο της πόλης που γεννήθηκε;

Μάλιστα, απ’ ό,τι δείχνει η μέχρι τώρα πορεία του στην Αυτοδιοίκηση, όταν χρειάστηκε να συγκρουστεί γι’ αυτά που πίστευε για τη Θεσσαλονίκη, το έκανε. Με κόμματα και μηχανισμούς. Ακόµη και αν επρόκειτο για τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, του οποίου ήταν το «δεξί χέρι». Σήμερα πάλι δηλώνει ότι «µε όλους µπορώ να συνεργαστώ. Με οποιονδήποτε έχει πλάνο για τη Θεσσαλονίκη». Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει -όπως μαθαίνω- πολλές πλευρές και ιδιότητες. Είναι τεχνοκράτης πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας, προσόντα απαραίτητα για έναν δήμαρχο.

Αλλά και ΠΑΟΚτσής μέχρι το κόκαλο! Ο πατέρας του, Βασίλης, ήταν πρόεδρος του ΠΑΟΚ και συνέβαλε στο να χτιστεί το γήπεδο της Τούμπας. Ο Κ. Ζέρβας μεγάλωσε στα «ασπρόμαυρα» και θήτευσε ως µέλος της διοίκησης της ομάδας. Είναι όμως από αυτούς που πιστεύουν ότι αξίζουν καλύτερο µέλλον όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κατεβαίνει στον δεύτερο γύρο ζητώντας από τους δηµότες «να βάλουν πάνω απ’ όλα την πόλη». Όσο κι αν αυτό ακούγεται παράταιρο σε µια περίοδο που η χώρα πάει από κάλπη σε κάλπη. Προκρίνει το μοντέλο ενός δημάρχου που, όπως λέει, «θα κάνει τη δουλειά, θα νοιάζεται για την καθημερινότητα των πολιτών, θα δίνει λύσεις». ∆εν έχει εύκολο αντίπαλο, µια και ο Νίκος Ταχιάος διαθέτει το χρίσµα της Νέας Δημοκρατίας. Όμως στο τέλος της ηµέρας είναι πολύ πιο σημαντικό το χρίσµα των δηµοτών.

πηγή: Έθνος

 

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο