Το μήνυμα Ζέρβα για τα 10 χρόνια απουσίας της Αλίκης Τέλλογλου

«Τιμής Ένεκεν» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με αφορμή τα 10 χρόνια απουσίας της Αλίκης Τέλλογλου (πέθανε τον Ιούνιο του 2008) και αυτό είναι το μήνυμα που ανέβασε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook, o ανιψιός της Αλίκης Τέλλογλου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Η Αλίκη Τέλλογλου ανήκε σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι με αυθεντικό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς άφησαν ουσιαστικό αποτύπωμα στην πολιτιστική ζωή και παιδεία της πόλης και της χώρας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Μαζί με το σύζυγό της, Νέστορα, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, αποφάσισαν να δωρίσουν ολόκληρη την περιουσία που δημιούργησαν στη ζωή τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ιδρύοντας το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Πάνω από 5.000 έργα Τέχνης κυρίως ζωγραφικής αποτέλεσαν την αρχική δωρεά. Τα έργα έγιναν 7.200 όταν στεγάστηκε το ίδρυμα κι εξακολουθεί να ενισχύεται με αγορές και δωρεές μέχρι σήμερα.
Έλεγε συχνά «εκείνο που θέλαμε ήταν να αποκτήσει το κοινό παιδεία γύρω από την τέχνη, να δημιουργηθεί ένα σχολείο για να ξυπνάει τα ωραία πράγματα που έχει ο καθένας μέσα στην καρδιά του, τα οποία τον βοηθούν να ομορφαίνει τη ζωή του, και τη ζωή των άλλων».
«Σήμερα, στο Τελλόγλειο τιμούμε τη μνήμη της θείας μου Αλίκης Τέλλογλου, αδελφής της μητέρας μου, που έφυγε από τη ζωή πριν δέκα χρόνια το 2008. Παιδί του Ναούμ και της Λουκίας Ωρολογά, προσφύγων από το Μοναστήρι και την Τρίγλια, που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη ορφανοί και κατατρεγμένοι με δίψα για ζωή και δημιουργία», τονίζει στο μήνυμά του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσθέτοντας:
Και να… το Τελλόγλειο Ιδρυμα έγινε ένα σημαντικό ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού της πόλης μας, της Μακεδονίας, της Ελλάδας, του κόσμου. Και αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο για την Αλίκη και το Νέστορα. Γιορτάζουμε το όραμα και την προσφορά τους, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: https://www.voria.gr/article/mnimosino-gia-10-chronia-apousias-tis-alikis-telloglou-sto-telloglio

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο