Τοποθέτηση Δημάρχου Θεσσαλονίκης στην 1η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στιγμιότυπο 2020-01-13, 22.04.55

Στην τοποθέτηση μου στην 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκα μεταξύ άλλων στα ακόλουθα θέματα:

Οπαδική βία: Καταδικάζω τα φαινόμενα της οπαδικής βίας και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του θανόντος. Απευθύνομαι στην υγιή πλειοψηφία των φιλάθλων και οπαδών της πόλης μας και τους καλώ να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές και να τις εξοβελίσουν από τον αθλητικό κόσμο.

Σχολική στέγη: Είναι προτεραιότητα μας η συντήρηση των 133 σχολικών συγκροτημάτων και κτιρίων που υπάρχουν στα όρια του Δήμου.

Υπόγειοι κάδοι: Αποφασίσαμε σήμερα να κηρύξουμε έκπτωτο τον ανάδοχο και προχωράμε άμεσα με νέο διαγωνισμό, νέο ανάδοχο και νέο, πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπόγειο κάδο.

ΟΑΣΘ: Το Δ.Σ του Οργανισμού αποφάσισε την εκχώρηση άλλων 25 γραμμών στα ΚΤΕΛ. Η πόλη ανακτά 60 με 70 λεωφορεία που καλύπτουν το 70%-80% των αναγκών του συγκοινωνιακού έργου. Με τη μίσθωση μεταχειρισμένων οχημάτων θα αποκτηθούν άλλα 100 οχήματα και στο τέλος του εξαμήνου θα καλύπτεται περίπου το 90% των αναγκών του ΟΑΣΘ.

Ασφάλεια: Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας. Ως Δήμος, προσπαθούμε να περιορίσουμε τις προϋποθέσεις του εγκλήματος, με καλές χρήσεις και καλή συντήρηση του δημοσίου χώρου.

Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη: Θέλω να πιστεύω ότι η συνάντηση μου με τον Δήμαρχό κ. Εκρέμ Ιμάμογλου θα είναι εποικοδομητική με προφανές πεδίο συνεργασίας τον τουρισμό και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επίσημη προγραμματισμένη συνάντησή μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο