Τοποθέτηση δημάρχου Θεσσαλονίκης στην 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στιγμιότυπο 2020-02-03, 19.57.14

Στην τοποθέτηση μου στην 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκα στα ακόλουθα θέματα:

Agrotica και κυκλοφοριακή συμφόρηση: Η πόλη το Σαββατοκύριακο ήταν sold out λόγω της κλαδικής έκθεσης Agrotica, γεγονός που μας χαροποιεί, καθώς την επισκέφτηκαν 150.000 άτομα. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποδεικνύει ότι χρειαζόμαστε υποδομές, θέσεις στάθμευσης-η ανάπλαση της ΔΕΘ είναι μία τέτοια ευκαιρία. Υπόγειο πάρκινκ χρειάζεται και στην ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη και στην Πλατεία Ελευθερίας.

Υπηρεσιακές ανακατατάξεις: Η χρόνια χαλαρότητα και ο αυτόματος πιλότος είχαν φέρει τις υπηρεσίες σε άσχημη κατάσταση. Ενισχύσαμε το προσωπικό σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες, αντικαταστήσαμε υπαλλήλους και επενδύουμε σε εκείνους που αποδεδειγμένα μπορούν να φέρουν σε πέρας δύσκολο έργο. Εργαζόμαστε ήδη
-μέσα σε μόλις 5 μήνες- για τη διαμόρφωση νέου Οργανισμού.

Καθαριότητα: Μέσα στους 5 μήνες η κατάσταση που επικρατούσε έχει ανατραπεί. Έγιναν και γίνονται παρεμβάσεις στον μηχανολογικό εξοπλισμό, στα οχήματα. Τρέχουμε διαγωνισμούς με πιο γρήγορους ρυθμούς, συνολικά 138 κωδικοί ως προμήθειες βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία. Οφείλουμε στους δημότες ανταποδοτικές ποιοτικές υπηρεσίες. Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία τους, όπως και των επιχειρήσεων ώστε μαζί να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο