Τοποθέτηση δημάρχου Θεσσαλονίκης στην 32η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στιγμιότυπο 2019-11-25, 22.05.40

Μετά την τελευταία πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα δηλώνω πως στηρίζω ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης με όλες τις δυνάμεις μου την προσπάθεια αυτή και συμπράττω στον ευγενή αυτό στόχο.

Η φιλόξενη κοινωνία της Θεσσαλονίκης μπορεί να υποδεχθεί, να φιλοξενήσει, να περιθάλψει, να μεριμνήσει και να βοηθήσει στην ενσωμάτωση αυτών των παιδιών και θα το κάνει σε αριθμούς που θα υπερβαίνουν τις αναλογίες που σχεδιάζει η Ελληνική Κυβέρνηση. Μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη το οφείλει στη γεμάτη προσφυγιά Ιστορία της.

Μιλάμε για προσφυγόπουλα, για παιδιά ασυνόδευτα. Εμείς έχουμε βαθιά γνώση του τί σημαίνει προσφυγιά, τη ζήσανε στο πετσί τους οι γονείς και οι πρόγονοί μας. Εμείς θα μετρήσουμε σήμερα παιδικές ψυχές και σε λίγα χρόνια θα παραδώσουμε πολίτες που θα μπορούν να ζήσουν αρμονικά, θα σέβονται τον πολιτισμό και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Η Ελλάδα είναι χώρα με κανόνες, σύνορα, δομές φροντίδας. Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες μεριμνούν για τα παιδιά κάθε πατρίδας. Εμείς οι Θεσσαλονικείς θα αποδείξουμε ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να αισθάνονται πατρίδα τους την Ελλάδα.

Ανάπλαση στάβλων Παπάφη

Την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκα με τον αρμόδιο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο και διεκδικήσαμε σε συνεργασία μαζί του να εντάξουμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Δ’ Κοινότητας. Στόχος μας οι στάβλοι Παπάφη να αποτελέσουν ένα καθοριστικό παράγοντα στην αναβάθμιση του αστικού πεδίου, παράγοντα συμβολής στο αστικό πράσινο.

Aσφαλιστική ενημερότητα του δήμου

O δήμος έχει αποκτήσει πλέον ασφαλιστική ενημερότητα. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διευθέτηση του ζητήματος.

ΟΑΣΘ

Στην συνάντηση που είχα με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή,
κυριάρχησε το θέμα των αστικών συγκοινωνιών. Γνωρίζω την κατάσταση, την ταλαιπωρία του κόσμου. Σε κάθε συνάντηση, σε κάθε συζήτηση θέτω το θέμα της λειτουργίας του ΟΑΣΘ. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση πράττει ότι μπορεί για αυτό το θέμα αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε πολύ σύντομα απτές εικόνες ότι η κατάσταση βελτιώνεται.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο