Τοποθέτηση δημάρχου Θεσσαλονίκης στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στιγμιότυπο 2020-02-24, 21.54.24

Στην τοποθέτηση μου στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκα μεταξύ άλλων στα ακόλουθα θέματα:

Δ.Ε.Π.Θ.Ε: Με απόλυτη διαφάνεια, με επιτροπή αξιολόγησης και με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώσαμε την διαδικασία πρόσληψης διευθυντών. Θέλουμε η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης να γίνει πρότυπο περιφερειακής τηλεόρασης και το Δημοτικό Ραδιόφωνο να γίνει ξανά το πρώτο ραδιόφωνο της πόλης.

ΔΕΘ: Αξίζουν συγχαρητήρια στη Διοίκηση της ΔΕΘ γιατί τρέχει με γρήγορους ρυθμούς μια αρκετά σύνθετη διαδικασία. Η ανάπλαση θα δώσει μία νέα καλύτερη εικόνα στο κέντρο της πόλης εμπλουτίζοντας το με δυνατότητες και νέες λειτουργίες.

Πλατεία Διοικητηρίου: Εμείς ξεκινάμε ένα έργο που είχε εγκαταλειφθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν και καταστράφηκε μία εξαιρετική πλατεία. Ξεκινά η μελέτη ώστε να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε τις αρχαιότητες, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και παράλληλα να κατασκευαστεί μία πλατεία εφάμιλλη εκείνης που υπήρχε.

Μουσείου Εβραϊκού Ολοκαυτώματος: Ένα σημαντικό έργο για την πόλη και για την αποκατάσταση της μνήμης της εβραϊκής κοινότητας, δυστυχώς δεν φαίνεται να προχωρά με τους ρυθμούς που θα έπρεπε. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενεργήσει στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης με όλες τις δυνάμεις καθώς είναι ένα έργο τοπόσημο που θα αλλάξει όλη την πόλη.

Χριστούγεννα: Όλα έγιναν με δωρεές χωρίς να επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο. Όλα τα ποσά, όλες οι χορηγίες από μεγάλες εταιρείες, από κολοσσούς, πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή-δεν κρύψαμε τίποτε και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Από την επιτυχία των φετινών γιορτών ενοχλήθηκαν όσοι ήθελαν την πόλη σκοτεινή, απούσα, να μην γιορτάζει τίποτε-πόσο δε μάλλον τα Χριστούγεννα.

Δείτε την τοποθέτηση μου:

 

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο