Τοποθέτηση για την Πλατεία Ελευθερίας

Στιγμιότυπο 2019-03-04, 21.59.44

Κινδυνεύουμε όσοι επιχειρηματολογούμε επί του θέματος να χαρακτηριστούμε εχθροί του πρασίνου, εχθροί των πάγκων, εχθροί της ιστορίας, εχθροί της μνήμης της Θεσσαλονίκης. Βρέθηκαν άλλωστε και διάφοροι σύμβουλοι, αυτόκλητοι, παράκλητοι να αρθρογραφήσουν κατά ημών, όταν εμείς ζητήσαμε το στοιχειώδες. Ζητήσαμε λειτουργίες πόλης. Αυτή είναι η ευθύνη του δημάρχου, αυτή είναι η ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου, αυτή είναι η ευθύνη του δήμου.

Το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί, η διοίκηση το επαναφέρει όχι δίνοντας λύση σε όλα αυτά για τα οποία το δημοτικό συμβούλιο έχει αντιρρήσεις και το καταψήφισε απλώς φέρνοντας μέσω της κυρίας Αγγελίδου δύο καινούργιες θέσεις.

Η πρώτη είναι οι αποζημιώσεις. Κυρία Αγγελίδου γνωρίζετε ότι με βάση το νόμο 4412 του 2016 ποιες είναι οι αποζημιώσεις; Να σας διαβάσω ότι σε κάθε περίπτωση ο δήμος ευθύνεται κατά ανώτερο όριο 5% επί του αντικειμένου της σύμβασης, δηλαδή 2,5 εκατομμύρια επί 5% είναι 125.000 μειωμένο κατά το ¼ επί του αντικειμένου της σύμβασης. Δηλαδή μείον ¼ 93.750 ευρώ θα είναι η αποζημίωση που θα κληθεί, αν κάνει ένσταση ο δήμος και δεν τηρήσει την σύμβαση που υπογράφθηκε κακώς πριν από λίγες μέρες, θα πληρώσει 93.750 ευρώ. Ξέρετε πόσο πληρώνει ο σημερινός ανάδοχος το μήνα; 103.000 ευρώ. Αν το θεωρείτε ότι αυτή είναι η ζημιά για την οποία μας το επαναφέρετε, λυπάμαι πολύ ή δεν ξέρετε οικονομικά ή δεν ξέρετε τι προβλέπει ο νόμος.

Δεύτερο θέμα, αναφερθήκατε στις κυκλοφοριακές μελέτες. Θανάσης Παππάς, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου: εμείς το φέρανε προς ψήφιση καθ’ υπερβολή. Την ίδια στιγμή υποβάλλαμε τις κυκλοφοριακές μελέτες στην αποκεντρωμένη και αυτή τη στιγμή έχω το έγγραφο. Βέβαια επειδή αποτελεί βασικό οδικό δίκτυο κακώς κάνουμε εμείς αυτή τη διαδικασία, θα όφειλε να την κάνει η Περιφέρεια. Η περιφέρεια ουδέποτε υπέβαλε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το εν λόγω έργο.

Λοιπόν εφόσον αυτοί οι δύο όροι δεν τηρούνται, εφόσον δεν έχει έρθει καμία εξασφάλιση από τη διοίκηση για το που θα πάνε  αυτά τα 1200 αυτοκίνητα την ημέρα, που θα είναι ορφανά, οφείλετε να πάρετε πίσω το θέμα και να το αφήσετε σε μια επόμενη διοίκηση. Απ’ ότι φαίνεται η παρούσα διοίκηση δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τα πιο απλά πράγματα. Κράτησα στην ημερήσια διάταξη 2 θέματα για ερωτήσεις, και ο αντιδήμαρχος  δεν μπορούσε να μου απαντήσει γιατί επί 2 χρόνια οι υπηρεσίες δεν μπορούν να φέρουν ένα έγγραφο στο δημοτικό συμβούλιο. Και εσείς σπεύδετε σήμερα να αναθέσετε σε έναν εργολάβο ένα έργο το οποίο δεν θα προλάβει η σημερινή διοίκηση ούτε καν στις εκσκαφές.

Η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου με έτοιμο το έργο της Νέας Παραλίας σταμάτησε και άφησε στη διοίκηση Μπουτάρη το έργο αυτό για να το εκτελέσει. Καλώ και τη σημερινή διοίκηση να πράξει το ίδιο.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση μου:

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο