Τοποθέτηση Κ. Ζέρβα στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Η καταψήφιση του σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού συνιστά νίκη και δικαίωση της στάσης μου» 

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι του δήμου μιας και το ζήτημα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμουαπασχολεί και του ίδιους, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας τοποθετήθηκε επί του ζητήματος.

Παίρνοντας τον  λόγο υπενθύμισε στο Δήμαρχο ότι ο καινούργιος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας που έρχεται,  δεν μειώνει τις διευθύνσεις, αλλά τις αυξάνει. «Έχετε μείνει έναν οργανισμό πίσω κ. Δήμαρχε όπου είχαν μειωθεί. Είναι καινούργια η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, η Κοινωνικής Στήριξης και Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων, η Διεύθυνση Προμηθειών και Δημοπράτησης Έργων και η Διεύθυνση Τουρισμού. Προσθέτετε τέσσερεις και αφαιρείτε  μία, καταργώντας τη Διεύθυνση του Βαφοπουλείου για την οποία έχει ενστάσεις η Αποκεντρωμένη Διοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της έφεσης για τους συμβασιούχους λέγοντας πως «δεν ήσασταν κατά της έφεσης. Ήμαστε  πέντε άνθρωποι, που βρίσκονται μέσα αυτό το σύμβουλο, ο Ανέστης Τελίδης,  η Στεφανία Τανιμανίδου, η Μαίρη Ακριτίδου, ο Γιώργος Αρβανίτης και εγώ. Εσείς δεν θελήσατε να έρθετε ούτε να καταθέσετε στην πειθαρχική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κύριε δήμαρχε».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα τροποποίησης του ΟΕΥ τόνισε πως έρχεται για τρίτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο. «Την μία φορά δεν βγαίνανε τα κουκιά, την δεύτερη φορά πέρασε με το ζόρι και τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απορρίπτει. Βλέπω την ίδια προθυμία από μέλη της συμπολίτευσης, της πλειοψηφίας να υποστηρίξουν τον οργανισμό. Έχει όμως εγγραφεί κανένα μέλος της συμπολίτευσης ή  αντιδήμαρχος να μιλήσει για τον οργανισμό κύριε πρόεδρε; Όχι! Μπράβο! Κανονικά όφειλαν όλοι οι αντιδήμαρχοι να μιλήσουν για τον οργανισμό εφόσον το θεωρούν τόσο επαναστατικό που θα φέρει τέτοια βελτίωση στη διοίκηση του δήμου» συμπλήρωσε.Στη συνέχεια της παρέμβασής του ανέφερε πως «η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ελέγχει τη νομιμότητα δεν ελέγχει την σκοπιμότητα. Τη σκοπιμότητα την ελέγχουμε εμείς και την αποτελεσματικότητα την ελέγχουν οι δημότες».

Παραθέτοντας τους λόγους που καταψηφίζει την πρόταση αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής :

  • καταργείται η υπηρεσία του εθελοντισμού
  • η πολιτική προστασία δίνεται στο Γενικό Διευθυντή και δεν υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος,
  • δεν αναφέρεται πουθενά λέξη για την καθαριότητα στον καινούργιο οργανισμό που έρχεται για ψήφιση,
  • τα δύο τμήματα που ασχολούνται με το πράσινο, συντμούνται σε ένα,
  • η διεύθυνση παιδικών σταθμών εξακολουθεί να έχει αρμοδιότητες αδειοδοτήσεων ενώ δημιουργείται νέα διεύθυνση με αρμοδιότητες που έχουν δοθεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και επιχειρείται να δοθεί στην μητροπολιτική αναπτυξιακή,
  • το τμήμα εσωτερικού ελέγχου αναφέρεται στο δήμαρχο και όχι στο δημοτικό συμβούλιο,
  • δημιουργείται Τμήμα Προγραμματισμού και Έρευνας Αγοράς στο οποίο αντιδρούν οι ίδιες οι υπηρεσίες,
  • δημιουργείται γραφείο Υπηρεσιακής Ακεραιότητας.

Σε ό,τι αφορά στο το Βαφοπούλειο τόνισε πως ο σχεδιασμός γίνεται μη λαμβάνοντας τη  θέληση του κληροδότη, του αείμνηστου Γεώργιου Βαφόπουλου, αλλά είναι μια εμμονή του δημάρχου να καταργήσει την Διεύθυνση Βαφοπουλείου, πραγματικά δεν ξέρω γιατί. Κλείνοντας σχολίασε πως «σε κάθε περίπτωση βέβαια αυτό που έρχεται λίγους μήνες πριν από τις εκλογές» και προέτρεψε το δήμαρχο να αποσύρει το σχέδιο για τον Οργανισμό. «Αφήστε την επόμενη διοίκηση να φέρει σωστό σχέδιο για τον  οργανισμό για να μπορέσει να δουλέψει αποτελεσματικά ο  Δήμος, και οι δημοτικές υπηρεσίες.

 

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο