Τοποθέτηση στο Open για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τα προβλήματα των ΑΜΕΑ

Open 25:4:19 φωτο

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να γνωρίσω τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο γιατί παρακολουθούσα τον αγώνα που δίνει. Ο Στέλιος είναι σημαιοφόρος από τα μαθητικά του χρόνια. Κατάφερε όσα κατάφερε με όσες δυσκολίες υπάρχουν και θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι στο μεγάλο δώρο της ζωής σε κάποιους η φύση δεν είναι τόσο γενναιόδωρη.

Κι εκεί ακριβώς είναι που πρέπει η πολιτεία να σκύψει, να στραφεί και να προσφέρει όλα αυτά τα μέσα ούτως ώστε να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τις ίδιες προσβάσεις, τις ίδιες δυνατότητες που έχουμε όλοι εμείς.

Η επίθεση του κ. Πολάκη νομίζω ότι δεν ταιριάζει στο ήθος και το ύφος των Ελλήνων και της Αριστεράς. Ήταν κάτι ντροπιαστικό.

Πριν από περίπου 4 χρόνια ήμουν αντιδήμαρχος και με είχαν καλέσει κάποιοι άνθρωποι που αγωνίζονται για τα θέματα των ΑμΕΑ. Στην πλατεία Αριστοτέλους καθίσαμε σε ένα αμαξίδιο και μας είπαν να κάνουμε τον κύκλο της πλατείας Αριστοτέλους. Ήταν αδύνατο να το κάνουμε μόνοι μας διότι οι ράμπες των Αμεα δεν είχαν κατασκευαστεί σωστά.

Άλλο παράδειγμα αποτελούν οι διαβάσεις των τυφλών που σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν σε δέντρο ή σε κάποιο άλλο εμπόδιο.

Ο σύλλογος κωφών σε επίσκεψη που έκανα με ενημέρωσε ότι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν στις υπηρεσίες του δήμου, ζητώντας μου ως επόμενη διοίκηση να αλλάξω αυτή την κατάσταση ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όπως όλοι οι πολίτες.

Δείτε την τοποθέτηση μου:

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο