Τρίτη χρονιά μειώσεων στα δημοτικά τέλη από τη Διοίκηση Ζέρβα Πρόσθετες μειώσεις 40% για τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας

δημος Θεσσαλονικης φωτο 2

Νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη -και μάλιστα παρά τις τεράστιες πιέσεις που δημιουργούν στα οικονομικά του Δήμου η πανδημική αλλά και η ενεργειακή κρίση- εισηγείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.
Ειδικότερα, απολύτως συνεπής στη δέσμευσή της να εφαρμόσει μια πολιτική οικονομικών ελαφρύνσεων και διευκολύνσεων, η Δημοτική Αρχή καταθέτει πρόταση για νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5% οριζόντια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Αφουγκραζόμενη τη συνεχιζόμενη πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών αλλά και της υγειονομικής κρίσης, η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα προχωρά από την ανάληψη των καθηκόντων της σε μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη αθροιστικά κατά 30%. Ήδη τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε μειώσει τα τέλη κατά 25% και συνεχίζει σε νέα στήριξη -με πρόσθετες μειώσεις 5% στα δημοτικά τέλη- για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τις νέες επιχειρήσεις της πόλης», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

Στήριξη του επιχειρείν – Στο πλευρό των ανθρώπων του πολιτισμού

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει στην πράξη τη νέα επιχειρηματικότητα, καθώς, όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών πρωτοπορεί και προχωρά στη θέσπιση μειώσεων κατά 40% για δύο έτη από την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης.
Εξάλλου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει στην πράξη και τον χώρο του πολιτισμού, που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα την περίοδο της πανδημίας, με μειώσεις 40% στα τέλη για πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις αναπροσαρμογές στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο