Παππάς Χρήστος

Δικηγόρος

1992 – 2001

Φοίτηση στο σχολείο Willhelm Doerpfeld Gymnasium της πόλης Wuppertal Γερμανίας και αποφοίτηση με απολυτήριο Abitur το έτος 2001

2001 – 2002

Από Σεπτέμβριο 2001 έως Μάρτιο 2002 εκπλήρωση εξάμηνης στρατιωτικής θητείας στις τάξεις του Ε.Σ.

2002 – 2006

Φοίτηση στο τμήμα Νομικής της σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτηση με βαθμό πτυχίου 7,54 – «λίαν καλώς»

2006 – 2008

Φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου και αποφοίτηση με βαθμό πτυχίου  10 – «άριστα»

Από το 2008 έως σήμερα ασκώ καθημερινή, μάχιμη δικηγορία. Τα κύρια πεδία ενασχόλησης μου είναι το Εργατικό Δίκαιο, το Τραπεζικό Δίκαιο και  το Δίκαιο Προστασίας Καταναλωτή.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. και ταμίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΤΑΔΙΘ).

Είμαι μέλος του Δ.Σ. και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, με ευρεία και πολυποίκιλη δράση για την προάσπιση και διασφάλιση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών και καταναλωτών.

Παρέχω από το 2012 δωρεάν νομική υποστήριξη και ενημέρωση στο πλαίσιο προγράμματος στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών που λειτουργεί στην  Χ.Α.Ν.Θ.

Αρθρογραφώ αλλά εμφανίζομαι και σε τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ 3, TV 100) και ραδιοφωνικές εκπομπές (radio1d.gr) για θέματα προστασίας καταναλωτή, τραπεζικά και εργασιακά ζητήματα.  

Είμαι παντρεμένος με την δικηγόρο Γεωργία Κωνσταντινίδου και έχω ένα ανήλικο τέκνο 7 μηνών.

Ομιλώ άπταιστα γερμανικά και αγγλικά.

Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τον αθλητισμό (ποδόσφαιρο) και την ανάγνωση (κατά προτίμηση  βιβλία ιστορικού ή πολιτικού περιεχομένου)

Γνώρισε την υπόλοιπη ομάδα!