Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου

8:12:20 Αναπλαση 3

Αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένη πρόκειται να αποδώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την περιοχή πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάθεση του έργου που αφορά την ανάπλασή της.

“Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν την περιοχή, στη δυτική είσοδο της πόλης -την τόσο παραμελημένη- και σε έναν χώρο τον οποίο επισκέπτεται καθημερινά ένας μεγάλος αριθμός πολιτών. Με τις παρεμβάσεις που αρχίζουν άμεσα μπαίνει τάξη στην άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ένα τόσο σημαντικό σημείο της πόλης μας”, ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: “Κάτι που υποσχεθήκαμε το ξεκινάμε ακόμη και μέσα σε αυτήν τη δύσκολη φάση της πανδημίας. Ο Δήμος δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να εργάζεται, ώστε να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και παροχές στους πολίτες”.

Η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου αναβάθμισης της περιοχής πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης Χρήστος Νάστας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης και ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μήτρου.

“Ως Διοίκηση δεν μένουμε στις εξαγγελίες. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και πλέον τα έργα ανάπλασης αρχίζουν άμεσα, σηματοδοτώντας μια αλλαγή και στο δυτικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης”, επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Τα έργα ανάπλασης

Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί έχουν ως βασικό στόχο αφενός τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ασφαλή και ανεμπόδιστη κίνηση όλων των πολιτών, και αφετέρου την ανάδειξη του Δικαστικού Μεγάρου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την πόλη.

Τα έργα ανάπλασης θα εξελιχθούν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο -επί της οδού 26ης Οκτωβρίου- το οποίο θα διαπλατυνθεί και συγχρόνως θα πρασινίσει.

Κεντρικός στόχος της παρέμβασης είναι να δημιουργηθεί μια διακριτή διαδρομή για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, ενώ θα γίνει και διευθέτηση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων, μεταξύ των οποίων και των υπηρεσιακών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο Γενί Τζαμί

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, πέραν της ανάπλασης στα Δικαστήρια, θα υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση και στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει το Γενί Τζαμί. Ειδικότερα, προγραμματίζεται η ανάπλαση:

  • της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου από τη Βασιλίσσης Όλγας έως την Εδμόνδου Ροστάν και από την Πραξιτέλους έως τη Δελφών.
  • της οδού Εδμόνδου Ροστάν από την Αθανασίου Διάκου έως την Αρχαιολογικού Μουσείου.
  • της οδού Πραξιτέλους από την Αρχαιολογικού Μουσείου έως την οδό Αθ. Διάκου.
  • της οδού Ζαΐμη.
  • του πεζόδρομου και του χώρου πρασίνου στη συμβολή των οδών Αρχαιολογικού Μουσείου, Δελφών και Ζαΐμη, για το τμήμα ιδιοκτησίας του Δημοσίου.

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο