Ζέρβας για ανάπλαση της Δ.Ε.Θ και ονομασία Μακεδονικών προϊόντων

«Η ανάπλαση της ΔΕΘ  ίσως ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσει το κέντρο της πόλης έναν πνεύμονα πρασίνου». «Ξεκινά ένας πολύ δύσκολος αγώνας για ό,τι έχει να κάνει με τη Μακεδονία, για ό,τι έχει να κάνει με οποιοδήποτε μακεδονικό όρο».

Ανάπλαση Δ.Ε.Θ

Για το ζήτημα των τελευταίων ημερών σχετικά με την ανάπλαση του χώρου της Δ.Ε.Θ. ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε πως η ανάπλαση «είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσει το κέντρο της πόλης ένα πνεύμονα πρασίνου και να αποκτήσει ένα τόσο εκτεταμένο παρκινγκ για το οποίο όλοι συζητάμε. Επιπλέον, θα πρέπει να καθοριστούν οι λειτουργίες και επιβαρύνσεις τις πόλης κατά τη διάρκεια των εργασιών, να υπάρξει πρόνοια για τη μεταφορά κάποιων εκθέσεων ώστε αυτά τα χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή της ΔΕΘ να μην υποστεί ζημία η Θεσσαλονίκη».

Εμπορική ονομασία προϊόντων Μακεδονίας

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέδειξε επίσης το σημαντικό ζήτημα των εμπορικών ονομασιών και των προϊόντων της Μακεδονίας καθώς στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών εγείρονται σημαντικά προβλήματα. Μετέφερε δήλωση του προέδρου της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος, του κ. Στέλιου Μπουτάρη, ο οποίος ευρισκόμενος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στην κορυφαία έκθεση κρασιού ProWein, ήρθε αντιμέτωπος με την προσπάθεια προώθησης των κρασιών της γείτονος χώρας ως Κρασιά Μακεδονίας. Όπως τόνιζε ο κ. Ζέρβας «όταν ο ίδιος ο γιος του δήμαρχου διαπιστώνει αυτά τα προβλήματα καταλαβαίνετε μπροστά σε ποια προβλήματα θα βρεθούν ελληνικά προϊόντα, η ελληνική μακεδονική ταυτότητα από σήμερα και στο έξης. Το επισημαίνω γιατί ξεκινά ένας πολύ δύσκολος αγώνας για ό,τι έχει να κάνει με τη Μακεδονία, για ότι σχετίζεται με οποιοδήποτε μακεδονικό όρο».

μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στην email list μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας

Μοιράσου το άρθρο